Їжа

Як посмажити картоплю кип’ятильником

Даний спосіб приготування картоплі, я підгледів в Ютубі. У ролику показувалося як ув’язнені в місцях позбавлення волі смажать картоплю, користуючись кмітливістю і нехитрими пристосуваннями.

Писати назви каналу не буду, так як, не підтримую поглядів і переконань автора, кому треба зможуть знайти ролик самостійно.

Вже правда, не знаю, користуються чи насправді таким методом в місцях позбавлення волі, або це все-таки вигадка.
Але в будь-якому випадку, спосіб здався мені досить цікавим, і тому я вирішив випробувати його.

Подивимося, чи вийде у мене що небудь.

Для цього мені знадобився кип’ятильник, банку, масло рослинне і сама картопля. Замість скляної банки можна взяти іншу підходящу ємність, але в ролику використовувалася саме банку, тому я вирішив не відходити від оригінального методу, так і весь процес буде краще видно.

Почистив картоплю й порізав на шматочки, як для звичайної обжарювання.

Далі, кип’ятильник вставив в банку по центру і засипав його картоплею.

Картоплю залив рослинним маслом, пішло його близько 250 мл.

Включати цю імпровізовану “фритюрницю” вдома я не зважився. Хто знає, як поведе себе кип’ятильник в рослинному маслі, адже розрахований він для води. Раптом бахне, а масло все таки добре горить.
Вирушив я з усім цим господарством на вулицю.

Встановив банку в безпечному місці, подалі від усього пального і підключив кип’ятильник.

Вже через хвилину масло початок булькати.

А через дві хвилини активно кипіти, при цьому масло переливалося через край.

Через 10 хвилин картопля підрум’янилася. Далі смажити не став, вже ясно що картопля готова.

Олії залишилося менше половини, було майже до країв. Частина вихлюпнулася, частина вбралася в картоплю.

Пора дегустувати)))

Так картопля виглядає на тарілці.

За смаком це звичайна картопля-фрі, нічого незвичайного. Може тільки трохи жирноватая. Думаю, це через те, що картопля не встигла моментально покритися скоринкою, як це відбувається в нормальній фритюрниці, тут же нагрівання відбувався повільно і картопля наситилася маслом. Але все одно, вийшло досить смачно.

Що ж, досвід показав, що метод робочий, посмажити так картоплю все ж таки можна.
Але все одно, не раджу повторювати побаченого. Смачніше і безпечніше буде зробити це на сковороді. Я ж, зробив це, з чистої цікавості і з усіма можливими застереженнями.