Їжа

По-корейськи можна приготувати не тільки моркву. Салат з буряка ще смачніше.

Морква по-корейськи – дуже популярний салат з яскравим пікантним смаком. Його появі і популяризації ми зобов’язані радянським корейцям депортованим з прикордонних районів Далекосхідного краю в Казахстан і Середню Азію.
Праобраз моркви по-корейськи – це національні холодні закуски – “панчхани”.
Дістати необхідні інгредієнти(пекінська капуста, редька) в той час було важко, тому їх замінювали морквою. Так і з’явилося нове самостійне блюдо.

Подібним чином можна приготувати не тільки моркву, з буряків виходить теж дуже смачна закуска.

Список інгредієнтів.

Буряк червона – 1 шт
Цибуля ріпчаста – 1-2 шт
Кріп свіжий – 1 пучок
Масло рослинне – 50мл
Оцтова кислота 70% – 1 ч. ложка
Перець чорний мелений – 0,5 ч. ложки
Перець червоний гострий – 0,5 ч. ложки
Коріандр мелений – 0,5 ч. ложки
Часник сухий гранульований – 0,5 ч ложки
Сіль за смаком
Соєвий соус(за бажанням) – 2 ст. ложки

Буряк натираємо на спеціальній тертці для моркви. Додаємо оцет і перемішуємо.

Заправляємо спеціями. Якщо додали соєвий соус, солити салат не потрібно.

В окремому посуді розжарюємо рослинне масло до серпанок, і на 5 секунд кидаємо в нього нарізану соломкою цибулю.
Далі, гаряче масло разом з цибулею виливаємо на буряки.

Додаємо дрібно нарізаний кріп, гарненько перемішуємо і ставимо на ніч у холодильник.

Салат готовий.
По мені, він навіть смачніше ніж з моркви, єдине, буряки краще використовувати молоду, з подвядшей салат вийде теж непоганим, але більш грубуватим.
Подавати як самостійну закуску, або ж використовувати як інгредієнт для салатів.