Їжа

Гарнір з картоплі коли зовсім лінь готувати. Треба тільки включити духовку.

Бувають такі випадки, що ввечері зовсім не хочеться стояти біля плити і щось готувати. Причин може бути багато – важкий день на роботі, раптовий напад ліні, Меркурій не в тій фазі))).

В таких випадках я використовую перевірений і випробуваний мною спосіб приготування гарніру до вечері без особливих турбот і зайвих рухів.
Готується він тільки з картоплі, більше нічого не потрібно, більше того, навіть чистити і різати не треба. Вся підготовка полягає лише в тому що б її помити і включити духовку.

Як ви напевно вже здогадалися, це блюдо – проста печена картопля.

Запікається в духовці приблизно півгодини при 200 градусах, легко перевірити готовність зубочисткою, легко входить значить готово.

Очищається картопля дуже легко, шкірка сама відділилась при запіканні і знімається одним рухом, оголюючи підрум’янені боки.

Подавати запечену картоплю можна до відварним сосисок, оселедця малосольною, або ж просто можна відкрити баночку рибних консервів. Загалом, підійде все, що зможе переварити ваш шлунок і не вимагає часу для приготування.

Я ж просто запік до цього вечері шматочок свинини разом з картоплею.

Шматок окосту посолив, поперчил, поклав на цибульну подушку, завернув в подвійний шар фольги, і в духовку на півгодини до картоплі.

Ближче до кінця запікання фольгу розгорнув і трохи подрумянил шматок порося.

Такий ось простий “робітничо-селянський” вечерю на швидку руку для ледачих. Непогано подати до нього домашніх солінь, а картоплю змастити вершковим маслом.