Їжа

Тушковане м’ясо качок. Огляд бюджетних консервів.

Що то зовсім рідко, останнім часом мені стали попадатися на очі цікаві консерви, хоч як то заслуговують уваги. Напевно доведеться переключиться на зовсім “трешеві” вироби з найнижчої цінової категорії. Завжди цікаво дізнатися, що примудряються запхати в дешеві консерви виробники, прагнучи заробити грошей.

Склад продукту

Склад: м’ясо качок,вода, морква,сіль, карагенан, перець чорний, лавровий лист.
Масова частка м’яса – не менше 50%.
Харчова цінність – жир 10 г, білок 6 р.
Енергетична цінність – 120 ккал/480кДж.
Маса нетто – 300 грам.
Термін придатності – 3 роки.

Склад практично повністю натуральний, з харчових добавок присутній тільки карагенан, це желюючий агент і він зроблений із морських водоростей.
Що ще цікаво – продукт рекомендується для приготування перших страв, тобто супів, що ще більше посилило мої підозри, що в банку, здебільшого, перебувають качині кістки.

Незважаючи на багато оформлену банку, ключем вона не обладнана, довелося шукати консервний ніж.
На перший погляд, вміст зовсім не вражає, з каламутно-сірою рідини визирає щось, що зовсім не схоже на м’ясо.

Так консерви виглядають на тарілці. Привабливіше вони не стали.

291 грам, є невеликий недовага.

Пора розтопити желе і подивитися, що всередині цієї драглистої шайби.

Як я і припускав, у складі дуже багато кісток та іншої нісенітниці. Жодного шматочка м’яса з явними м’язовими волокнами я не помітив.

Кістки з жалюгідними залишками м’яса, хрящі, шматочки шкіри, багато желе і трохи моркви – ось все, що містилося в банку.

Консерви я все-таки спробував. На диво, ті невеликі шматочки м’яса, що я наколупав виявилися смачними. Бульйон також досить приємний на смак і на запах досить непоганий. Кістки дуже м’які, розварені майже в кашу.
Думаю, що для якогось швидкого супчика консерви згодяться. Пара картоплин, жменю вермішелі, така баночка, як заміна супового набору – все що знадобиться для супер-економного першого страви. Але це звичайно на самий крайній варіант, якщо вже зовсім притисне.