Їжа

“Окіст делікатесний” огляд консервів від “великолукского м’ясокомбінату”

Нещодавно у мене на каналі був огляд свинячої тушонки в скляній банці від “Великолукского м’ясокомбінату”, консерви виявилися досить непоганими і я вирішив при нагоді ближче ознайомиться з продукцією підприємства.
Випадку довго чекати не довелося, днями в руки мені потрапила банка консервів з інтригуючою апетитною назвою – “Окіст Делікатесний”. Мені навіть цікаво стало, що знаходиться в банку.

Окіст у мене насамперед асоціюється з великим цілісним шматком свинини. Але я навіть не сподівався, що мене чекатиме щось подібне, скоріше це буде якась консервована шинка.

Склад: свинина, філе курячої грудки, вода питна, молочний білок, сіль, перець чорний, перець духмяний, цибулю, регулятори кислотності Е451і, Е450і, загусник Е407, лавровий лист, фіксатор кольору(нітрит натрію).

Харчова та енергетична цінність в 100 г продукту: білок 13,0 г, жир 16,0 г, вуглеводи 0,2 г, Ккал/кДж 200/840.

Термін придатності – 3 роки.

Маса нетто – 325 грам.

Склад консервів, на жаль, не ідеальний, не обійшлося без харчових добавок. Зокрема, регулятори кислотності Е451i, Е450i, що містяться в консервах, далеко не нешкідливі, вони можуть завдати шкоди здоров’ю, при частому вживанні продуктів з їх вмістом.

Як я й думав, це схоже на звичайну консервовану шинку.

Так консерви виглядають на тарілці. На дні банки виявилася невелика кількість жирку та лавровий листок.

Вага практично відповідає заявленому, невелика недовага можна списати на мою лінь, недостатньо добре вискреб з банки желе.

Желе я прибрав і зважив чисте м’ясо. 208 г, на дві третини консерви складаються з м’яса.
Хоча, чи це м’ясо, дізнаємося після того як розглянемо цю “шайбу” ближче.

Такий вміст банки виглядає в розрізі. Не сказав би що все погано, шматки м’яса спостерігаються, але є і досить багато незрозумілого фаршу що м’ясо зв’язує між собою. З чого він зроблений незрозуміло.

На смак “окіст делікатесний” начебто навіть нічого, їсти можна, я б назвав їх навіть смачними.
Форму шматок добре тримає, можна нарізати його на бутерброди.
Непоганий варіант для перекушування в дорозі або десь на природі, тим більше консерви навіть розігрівати не потрібно, виробник рекомендує вживати їх в холодному вигляді.