Йиуаса(юаса). Приготував башкирська національне блюдо з важковимовною назвою.
Продовжую, потихеньку, вивчати і робити спроби готувати національні страви народів Поволжя. Я вже готував татарські і марійські , в цей раз спробую приготувати страву з башкирської кухні.
Досить просте Блюдо, по суті, це просто обсмажені, у великій кількості олії, шматочки тіста. Основні інгредієнти це – борошно і курячі яйця.
Список інгредієнтів
Борошно пшеничне – 250 грам
Яйце куряче – 3 шт
Цукор – 1 ст. ложка
Сіль – 1 щіпка
Сода – на кінчику ножа(погасити оцтом)
Масло рослинне( для обжарювання)
Цукрова пудра(для прикраси) за бажанням
*******************************************************************************
З’єднати всі інгредієнти в тазику і замісити тісто.
Готовому тісту треба дати постояти півгодини.
Після того як тісто відстоялося, його треба розкачати в джгутики, товщиною приблизно з олівець і нарізати на шматочки довжиною 5 – 6 див.
Шматочки тіста обсмажувати на великій кількості рослинного масла до золотистого кольору, займе це, приблизно, пару хвилин.
Тісто в процесі обжарювання значно збільшується в розмірах.
Така гора смачненького до чаю у мене вийшла.
Помітив, що масло, практично, не просочило тісто, всередині воно зовсім не жирне і повітряне.
Перед подачею можна посипати цукровою пудрою.
Незважаючи на свою простоту і невелика кількість інгредієнтів, річ виходить, дійсно, дуже смачна, юаса мені сподобалася.
Правда не знаю, чи правильно я зробив, підказати було нікому, все робилося за рецептом взятому в мережі.
Але все одно, результатом я задоволений і обов’язково, час від часу буду юасу готувати , з чайком вона заходить чудово.